tiistai, helmikuu 20, 2018
Kirjaudu

Pastorin blogi

raimo
Raimo Palola
Vimpelin helluntaiseurakunnan pastori

Mahdollisuus muutokseen

Elämme todella nopeasti muuttuvassa ajassa. Usein on niin, että kun on saatu joku muutos vietyä läpi, käynnistetään jo uutta. Ei ole ihme, että jotkut ihmiset väsyvät jatkuvan muutoksen paineissa. On luonnollista että ihmiset joskus vastustavat muutosta. Puhutaankin muutosvastarinnasta. Uuteen ja tuntemattomaan, voimia kysyvään prosessiin ei niin vain haluttaisi lähteä. Kun on jo totuttu ja opittu tietyyn tapaan hoitaa asioita ja elää sen mukaisesti. Muutokset ovat sittenkin tarpeelllisia. Joskus voidaan suureen yritykseen jopa palkata henkilö viemään muutoksia läpi, muutosjohtaja.

Lue lisää: Mahdollisuus muutokseen

 

Elävinä Kristuksessa

"Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihnne."(Ef 2:1).

Jumala on kaiken elämän lähde. Jos tämä lähtökohta olisi kaikille selvä, koulujen biologian opetus menisi uusiksi. Hölynpölyn alkuräjähdyksestä, alkumerestä ja vuosimiljardien evoluutiosta voisi panna muun fantasiakirjallisuuden joukkoon. Sitä voisi opettaa vaikka satutunneilla!

Lue lisää: Elävinä Kristuksessa

 

Viisaudesta

Ef 1:8 "Tätä armoa Hän on ylenpalttisesti antanut meille kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi."

Jumala on viisas. Hän on kaiken todellisen viisauden lähde. Hän on ihmisellekin antanut järjen, joten kaikki viisaus mitä ihmisellä on, on itse asiassa Jumalan antamaa. Me ihmiset tarvitsemme visautta päivittäin. Emme tule ehkä ajatelleeksikaan, miten todella paljon tarvitsemme (tarvitsisimme!) viisautta jokapäiväiseen elämään.

Lue lisää: Viisaudesta

 

Kivusta

Kivut ovat osa ihmisen elämää. Iän myötä erilaiset kivut tulevat luonnollisesti yhä tutummiksi itsekullekin. Itse olen potenut jo joitakin aikoja kipua polvessani loukattuani sitä kolme eri kertaa. Kipua on monenlaista ja aiheuttajia on lukematon joukko asioita ja - ihmisiä. Osaamme kyllä satuttaa toista sanoillamme ja varmasti tekee kipeää pitkäksi aikaa. Se saatetaan pukea joskus niin kovin ”hengelliseen” muotoon. Emme voi niin suojautua, etteikö joskus kohdallemme osuisi. Jumala varjelkoon, että en enää itse olisi aiheuttamassa kipua kanssamatkaajalleni omilla sanoillani. Tiedän, että näin on tapahtunut. Uskon saaneeni anteeksi, koska olen tunnustanut enkä halua puolustella.

Lue lisää: Kivusta

 

Lähetyskirpputori

Lähetyskirpputori on avoinna
Ma-pe klo 10.00-16.00.
Lauantaisin suljettu. 

- Kahviosta pullakahvit 2 eurolla

Kirpputorimme uudistunut - huonekaluja ja antiikkia.
Tervetuloa ostoksille!

Lahjoitukset

Seurakunnan tilinumerot
Seurakunnantili FI05 5522 0220 0237 15
Viipurin työ viite 1410
Intian työ viite 1300

"Joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittä, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää." 2Kor. 9:6

Patruunantie 1, 62800 Vimpeli | srk(at)vimpelinhelluntaiseurakunta.fi | Kaikki oikeudet pidätetään.

Kirjautuminen